Les Glòries Shopping Mall – Phase II

Barcelona, Spain

At dusk, when the movement detector detects the presence of a pedestrian, these will follow you with a slight transformation of colour.

The incorporation and interconnection of this street has created a memorable visual identity as well as fun place to experience.

Global redesign of the Glóries Shopping Center – Phase II

The passage that connects the Shopping Center to the street follows the same principle of Identity as the rehabilitation the Shopping Center is undergoing.

As such, a playful lighting scheme is designed. The passage integrates retro glass plates illuminated through an RGB system of LED and lines of light integrated in wall and ceiling, connected to a movement sensor creating diverse effects throughout the day.

The integration and interconnection of this street to the center and main street has created a memorable visual identity as well as a fun place to experience.

Architect:
L35 Arquitectos
Engineer:
PGI Group
Artist Studio:
Javier Mariscal
Design Coordinator:
Saguez & Partners
Owner:
Unibail Rodamco
Photographer:
Nicolás Pinzón
Completion:
Phase II 2014